• Wietse Planting neemt na 22 jaar afscheid van Club van 100

25 nov 2022
  • Zaterdag 19 november was traditie getrouw (de derde zaterdag van november) de vergadering met aansluitend een feestavond van de Club van 100 van voetbalvereniging Kollum. De Club van 100 is een vereniging met zo'n 200 leden die zaken regelt waar binnen het hoofdbestuur niet altijd tijd en of geld beschikbaar voor is. Één van de oprichters nam afgelopen zaterdag na 22 jaar afscheid van het bestuur.

Wietse Planting heeft vanuit het eerste elftal, waar hij destijds speler van was, de vereniging opgericht. Wietse heeft met zijn praktische en no nonsense mentaliteit vele projecten gerealiseerd binnen de vereniging. De overige bestuursleden en de leden hebben hier op de vergadering bij stil gestaan en hebben Wietse en zijn vrouw Anne bedankt voor de inzet en alles wat mede door Wietse is gerealiseerd. In al die jaren als bestuurslid is namelijk +/-  €220.000 opgehaald door de leden. Deze inkomsten zijn onder andere uitgegeven aan verbetering van de accommodatie, waaronder een speeltuin, dempen en aanpassen sloot, tegelpaden om de velden heen, nieuwe dug outs, leuke activiteiten voor met name jeugdleden, jassen voor trainers en leiders, organisatie survival run etc.etc.

De avond werd muzikaal omlijst door Johnny in zijn witte bloeske en er werd genoten van een heerlijk lopend buffet aan het einde van de avond. Gedurende de avond werden de leden getrakteerd op diverse kleine hapjes van uit de zee (garnalen en zalm coktails, gerookte vis, haring) waar het bestuur onze hoofdsponsor van de club erg dankbaar voor is. De hoofdprijs van de verloting werd gewonnen door Andries Hoogsteen. Hij ging er met de voetbalreis naar Newcastle van door. De reis wordt zoals altijd verzorgd door Sieds van der Veen reizen. De Club van 100 kan terugkijken op een geslaagde avond en mooie afsluiting van succesvol verenigingsjaar.