• VV Kollum maakt stappen en haalt het maximale uit de huidige situatie

23 mrt 2021
  • De -27 spelers krijgen juist nu de kans om zich te laten zien! De bal rolt ook zaterdagmiddag weer op sportpark Baensein.

Sinds de maatregelen van het kabinet het toelaten dat er onder de 27 jaar weer in teamverband gesport mag worden is de staff van het 1e elftal direct in actie gekomen. In overleg met de trainer van het 2e en de trainers van de -19 is er een selectie samengesteld van 28 spelers die iedere zaterdag het podium krijgen om zich in de kijker te spelen.

Middels onderlinge wedstrijden worden er spelers geselecteerd die de week erop de kans krijgen om te trainen onder de vlag van het 1e elftal.

Voor iedere positie in het 1e elftal is een profiel samengesteld door assistenttrainer Alex van der Veen in samenwerking met hoofdtrainer Ron de Boer. Samen met de overige stafleden (Wietse Planting, Folkert Solle en Tim Brandsma) worden de spelers op hun vooraf ingedeelde positie specifiek beoordeeld, iedere wedstrijd opnieuw. "We zoeken variatie en willen met een plan B of zelfs een plan C kunnen komen wanneer A niet werkt; op deze manier en door deze maatregelen weten we nu precies wat we in huis hebben” aldus Alex van der Veen

Met coach Ron de Boer van het 1ne team en Wilco de Haan van het andere team worden er 4x 20 minuten gespeeld, het fanatisme spat er vanaf en de teams zijn goed aan elkaar gewaagd: 3-2, 1-2 en 4-4.