• VV Kollum heeft primeur Walking Football in Noardeast-Fryslân

  14 dec 2022
 • De kop is er af wat betreft het fenomeen Walking Football in Noardeast-Fryslân. De primeur was maandagochtend voor de voetbalvereniging VV Kollum. Acht lokale voetbalhelden werden versterkt met vijftien ervaren rotten vanuit Leeuwarden. En de eerste balschermutselingen op het veld smaken naar meer.

  De demonstratietraining op het kunstgrasveld van VV Kollum werd met enthousiasme begroet. “We willen hiermee graag de plek in de gemeenschap bieden ook voor mensen die minder sociale contacten hebben. En aan de andere kant zullen er vast en zeker voetballers bij zitten die (op termijn) wat voor de club kunnen betekenen,” zo denkt secretaris Hans Wietsma.

  De voetbalvereniging kreeg bij het opzetten van dit initiatief steun van Cambuur Verbindt, het beweegteam van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel en een groepje studenten sport van de Hanzehogeschool uit Groningen. Bij Walking Football gaat het om een aangepaste vorm van voetballen gericht op 55-plussers. Spelregels zijn ondere andere dat je niet mag rennen, de teams kleiner zijn en de wedstrijden korter.

  De aftrap was maandagochtend in handen van oud-profvoetballer en international Johan Zuidema. De inwoner van Kollum is voorstander van dit initiatief maar moet er gek genoeg zelf niks van hebben. “Stilstean en kuierje, dat giet der by net yn. Ik wol noch altyd sprintsje lûke.”

  Foto's: Sake Beerstra.