• vv Dokkum 3 – Kollum 4

13 okt 2020
  • Tussen de regenbuien door speelde afgelopen zaterdag Kollum 4 een uitwedstrijd in en tegen Dokkum. Alleen in het begin van de wedstrijd ondervonden beide teams een beetje hinder van regen, maar het bleef bijna de gehele wedstrijd droog en het veld was prima bespeelbaar. De goede staat van het veld was voornamelijk in het voordeel van Kollum, want het was voornamelijk Kollum die in balbezit was. Maar toch was het Dokkum dat na enkele minuten de eerste kans kreeg . De verdediging van Kollum was nog zoekende hoe op te stellen tegen het twee-spitsen systeem van Dokkum en hierdoor kreeg de aanvaller van Dokkum ruimte achter de verdediging van Kollum. Maar gelukkig voor Kollum bleef het bij een waarschuwing en wist de Kollumer defensie de rest van de eerste helft alle aanvallen van Dokkum af te slaan. Kollum kreeg veel ruimte aan de zijkanten en kon vanuit hier prima voetballen, maar hoe dichter bij het doelgebied van Dokkum, hoe minder ruimte de Kollumers kregen. De spelers van Kollum hadden moeite om hier door heen te breken en dus werd er af en toe een afstandsschot gelost, een voorzet van de zijkant gegeven of uit een spelhervatting de bal bij het vijandelijk doel in de buurt te gebracht. Na een goed half uur wist Romke Bos van Kollum uiteindelijk een gaatje te vinden in de Dokkumer defensie en schoot hard op de keeper van Dokkum. Deze kon de bal niet klemmen en daar stond goalgetter Dennis Moesker alweer klaar om dit buitenkansje binnen te werken. Ook bij de 2-0 ging de goalie van Dokkum niet vrijuit en was het wederom Dennis Moesker die de bal achter de lijn wist te werken. Zo stond er een welverdiende 2-0 voorsprong voor Kollum op het scorebord toen het rustsignaal klonk.

Na rust ging Kollum op dezelfde voet verder met veel balbezit en druk zetten op de verdediging van Dokkum. Dit resulteerde uiteindelijk dan ook in het 3e doelpunt voor Kollum. Het was Ruben Plantinga die meer dan genoeg tijd kreeg om een perfecte voorzet te geven. Deze kwam bij de 2e paal terecht en hier kwam Arjen Bies aangevlogen en Arjen knikte de bal onberispelijk binnen. Door het overwicht van Kollum verzwakte de concentratie bij de laatste linie en hier profiteerde Dokkum van. Keeper Pieter Haaksma schatte de snelheid van de lange bal en zichzelf verkeerd in en was te laat om de bal weg te werken. De aanvaller van Dokkum wist Pieter eenvoudig te omspelen en de bal in het doel te werken. Door deze 3-1 werden de Kollumers weer op scherp gezet en het was Patrick Boorsma die uiteindelijk de genadeklap gaf, hij was de maker van de 4-1.

Kollum 4 heeft door deze overwinning de tweede positie ingenomen op de ranglijst, met 10 punten uit 5 wedstrijden. Topscoorder tot nu toe is Dennis Moesker (8 doelpunten) met grote voorsprong op Arjen Bies (3 doelpunten).