• De voetbal.nl app
  Met de voetbal.nl app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag. Of je nou speler bent, wel of geen lid bent van een voetbalvereniging, het maakt niet uit. De app is er voor iedereen die van voetbal houdt! (let op: tussen wel en niet lid wordt wel onderscheid gemaakt in de app!!!). 

  Voor wie is de app bestemd
  Voor spelers, scheidsrechters, trainers en coaches, maar natuurlijk ook voor ouders/verzorgers en andere supporters van het amateurvoetbal.

  Hoe de app te downloaden
  Download de app via de Apple App store (IOS) of Google Playstore (Android)
  Helaas is de app niet beschikbaar voor een windows phone.

  Hoe kan ik inloggen
  Na het starten van de app verschijnt een scherm met de keuze "registreren of inloggen.
  Als je voor het eerst de app gaat gebruiken, dan is de eerste keer registratie vereist en vul je je e-mailadres (zie opmerking hieronder bij "let op") en wachtwoord (zelf bedenken) in. 
  Je e-mailadres wordt de naam van je account.
  Na registratie ontvang je op je e-mailadres een activatielink. Als je op de activatielink in de e-mail klikt, verschijnt een pagina met een bevestiging dat je account is geactiveerd.
  Had je al een account en ben je je wachtwoord vergeten, kun je door het opgeven van je e-mailadres je wachtwoord laten resetten. Je ontvangt dan een e-mail met daarin een activatielink. Deze link is twee dagen geldig (hierna zul je opnieuw in de app de 'wachtwoord vergeten' functie moeten gebruiken).

  Let op:
  Als je wilt dat de app jou herkent en jouw persoonlijke programma toont, dan moet je registreren met het e-mailadres dat bij de ledenadministratie van ons bekend is. Weet je niet welk e-mailadres geregistreerd staat, wil je het e-mailadres wijzigen of is er nog geen e-mailadres geregistreerd, meld dat dan aan de secretaris via secretaris@vvkollum.nu (.nu is geen typefout!!)


  Zoals aangegeven onder het kopje "voor wie is de app bestemd" zijn er verschillende gebruikers van de app. De beschrijving onder het kopje "hoe kan ik inloggen" is voor leden van de v.v. Kollum, dus die geregistreerd staan met een email adres in de administratie.

  Ouders en supporters kunnen ook gebruik maken van de app.

  Wanneer een kind nog geen eigen e-mailadres heeft, wordt meestal dat van de ouders/ verzorgers gebruikt. Met dat mailadres kun je dus alles van het team van je kind volgen.

  Heeft je kind een eigen mailadres, dan kan de ouder of verzorger als ‘Toeschouwer’ informatie in de app vinden.

  Het inloggen gaat hetzelfde als hierboven beschreven, maar omdat het emailadres van jou als ouder of supporter dan niet hetzelfde is als van je kind, volgt er geen specifieke team informatie van bijvoorbeeld zoon of dochter. Je gebruikt de app dan als "toeschouwer".  Als "toeschouwer" kun je v.v. Kollum als vereniging en team(s) instellen. Via de zoekmogelijkheid kun je v.v. Kollum en het team van je kind zoeken en vervolgens als favoriet gaan volgen. Zodoende worden updates in programma's standen en uitslagen van je v.v. Kollum team ook aan jouw eigen omgeving in de app toegevoegd. 

  Voor de duidelijkheid is het goed om te vermelden dat naast de voetbal.nl app er ook een wedstrijdzaken app van de KNVB bestaat. Deze is bestemd voor scheidsrechters, teammanagers en coaches/trainers.
  Het heeft dus geen toegevoegde waarde dat je als voetballend lid of ouder/supporter deze app ook download, want je kunt er alleen wat mee als je een specifieke functie hebt.