• Verslag Kollum 4 - Broekster Boys 3

9 okt 2020
  • De verwachting dat Broekster Boys 3 een gelijkwaardige tegenstander zou zijn, bleek achteraf volkomen terecht. Toen Broekster Boys op het sportpark Baensein aankwam werd er door sommige spelers van Kollum gegrapt: “Moeten de A-junioren ook spelen?!”. Het mocht duidelijk zijn dat de gemiddelde leeftijd stukken lager lag bij Broekster Boys ten opzichte van Kollum. Veel spelers van Broekster Boys moeten nog 20 worden, waarbij de meeste spelers van Kollum de 30 naderen of zelfs al gepasseerd zijn.

Niet alleen de spelers hadden er zin in, maar ook scheidsrechter T. van Dijk. Deze scheidsrechter blies ruim voor half 3 al op zijn fluitje voor het startsignaal van de wedstrijd. Voor sommige spelers was dit nog iets te vroeg en het was Frans Bos die hierdoor ernstige problemen ondervond. Bij de eerste aanval van Broekster Boys moest Frans in de achtervolging op zijn directe tegenstander voortijdig staken. Frans viel ter aarde en al snel werd duidelijk dat Frans niet verder kon spelen, na een korte diagnose van Ronald Sonneveld bleek de lies de boosdoener te zijn. De aandacht van de Kollumers was volledig gericht op de blessure van Frans, maar de Broeksters vierden hun doelpunt. Want de directe tegenstand van Frans kreeg door het eerder genoemde blessuregeval net genoeg ruimte om de bal bij de 1e paal neer te leggen. Deze voorzet werd binnen gelopen door de spits van Broekster Boys. Het begin voor Kollum was niet al te best met een gedwongen wissel en een 1-0 achterstand. Het middenveld van Kollum had in de beginfase moeite met de beweeglijke en jonge middenvelders van Broekster Boys, hierdoor bleef Broekster Boys gevaarlijk en was het moeilijk voor Kollum om iets terug te doen. Na een kleine 20 minuten begon Kollum toch wat beter in de wedstrijd te komen, maar was het spel nog niet goed genoeg om tot grote kansen te komen. Omdat de leider van Broekster Boys een grote selectie tot zijn beschikking had besloot deze tot veel wisselingen over te gaan, dit was in het voordeel van Kollum, want door de vele wisselingen raakte de organisatie bij Broekster Boys een beetje zoek. Spits Erwin Riemersma kreeg voor rust nog een grote kans en wist bijna te scoren, maar deze werd teruggefloten wegens buitenspel. Hierdoor gingen de Kollumers met een 1-0 achterstand de rust in.

Na rust kwam Kollum ook met een aantal wisselingen. Tim van Brummelen en Martijn Veenstra verlieten het veld en deze werden vervangen door Ronald Sonneveld en Pieter Haaksma. Laatstgenoemde kwam uitermate scherp uit de kleedkamer, want het was al snel in de 2e helft dat Pieter door een sublieme pass van Patrick Boorsma 1-op-1 werd gezet met de keeper van Broekster Boys. Pieter bleef kalm en wist de bal tussen de palen te schieten, 1-1! Na de gelijkmaker werd Pieter nog tweemaal zeer gevaarlijk, wederom een lange bal werd op waarde geschat door Pieter en hij was met zijn hoofd eerder dan de keeper van Broekster Boys bij de bal. Maar helaas belandde de bal net aan de verkeerde kant van de paal en bleef het dus gelijk. Hierna kreeg Pieter nog een kans om met de voet te scoren, maar stuitte helaas op de goed spelende goalie van Broekster Boys. De Kollumers hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar het ging vaak mis bij de laatste pass. Kollum bleef de jonkies van Broekster Boys onder druk zetten, maar deze hielden stand tot het eindsignaal. De directe tegenstander van Patrick Boorsma was blij dat het eindsignaal had geklonken want hij zei opgelucht: “Die grijze voorin bleef maar lopen.”. Wat nog maar eens het leeftijdsverschil aangaf. Na een wedstrijd zonder publiek kon scheidsrechter T. van Dijk een 1-1 eindstand invullen op het wedstrijdformulier.