• Unieke samenwerking VV Kollum en Fit-Now! Kollum

  3 okt 2019
 • KOLLUM – In de finale van afgelopen seizoen wist VV Kollum 1 de nacompetitie te winnen waarna de selectie het huidige seizoensjaar uitkomt in de 2de klasse. Al jaren werkt VV Kollum aan het professionaliseren van de club wat mede heeft geleid tot deze begeerde promotie. Ook dit seizoensjaar streeft de club weer naar vooruitgang. Naast onder andere nieuwe wedstrijdtenues, presentatiepakken en een trainingskamp in Torremolinos (mede mogelijk gemaakt door persoonlijk reisadviseur Sieds van der Veen (www.siedsvanderveen.nl) heeft de club nu ook een unieke samenwerking met sportcentrum Fit-Now! Kollum. Nadat team-manager Alex van der Veen vernam dat het in januari nieuw geopende sportcentrum in Kollum haar deuren opende werd al snel een één-tweetje gemaakt.


  Voetbal samen met fitness
  Lange tijd werd gedacht dat krachttraining juist een nadelig effect had op de voetbalprestaties. Trainers hebben inmiddels de voordelen ontdekt en tegenwoordig is het dan ook een belangrijk onderdeel. Fitness zorgt onder andere voor een sterkere lichaamshouding, hogere startsnelheid, meer sprongkracht, betere balans en een verbeterde coördinatie en reflex. Daarnaast is er ook nog eens veel minder kans op blessures.
  Op deze manier biedt VV Kollum de nieuwe generatie voetballers extra mogelijkheden om zich net als de club te ontwikkelen. Dit past perfect in het hedendaagse voetbal waar alleen techniek en tactiek vaak niet meer volstaan.


  De voordelen van de samenwerking
  -  De staf van de 1ste selectie kan een specialist op het gebied van krachttraining toevoegen waardoor er meer diversiteit in de trainingen plaatsvinden. De spelers worden eens per week specifiek getraind op explosieve kracht en ook buiten de trainingstijden is er de mogelijkheid om hieraan te werken.

  -  Iedere trainingsavond heeft hersteltrainer Folkert Solle het sportcentrum tot zijn beschikking om aan het werk met te gaan met geblesseerde spelers. Fit-Now! ondersteunt hierbij door gepersonaliseerde herstelprogramma’s per speler aan te bieden.

  -  De medische staf test meerdere malen per jaar de fitheid van de spelers om te analyseren of er vorderingen gemaakt zijn of gemaakt moeten worden.

  -  VV Kollum kan met slecht weer terecht in het sportcentrum voor een op maat samengestelde groepsles of trainingsprogramma.

  Voor alle leden van VV Kollum vanaf 14 jaar en ouder is er de unieke mogelijkheid om te werken met een gepersonaliseerd voetbalspecifiek (keeper, verdediger, middenvelder, aanvaller) krachtprogramma waarbij alle voortgang wordt geanalyseerd. Hierbij worden deze leden deskundig begeleid om zo snel en structureel de gestelde doelen te bereiken. De resultaten worden inzichtelijk gemaakt in een spelersdossier die de desbetreffende trainer/coach in kan zien om de spelers zich optimaal te laten ontwikkelen. Voor een aantrekkelijk bedrag v.a €17,95 p/m kan men hier al gebruik van maken. Daarnaast kan er 7 dagen per week onbeperkt gesport worden, aan vele groepslessen meegedaan worden en nog veel meer. Op deze manier werken wij aan de nieuwe generatie Kollum 1 spelers! Voor meer info www.fit-now.nl  of www.facebook.com/fitnowkollum.