• WERKWIJZE bij AFGELASTINGEN

   

  De berichtgeving over afgelastingen is als volgt:

  Als de KNVB een algehele afgelasting afkondigt, dan komt er een bericht in de voetbal.nl app en alle wedstrijden verdwijnen uit het programma.

  Een algehele afgelasting komt niet vaak voor en wordt meestal al op vrijdagmiddag bekendgemaakt.

  Het komt vaker voor dat een district wordt afgelast, of alleen de wedstrijden in de B-categorie. De wedstrijden voor de A-categorie kunnen dan wel doorgaan. Bij ons zijn alleen het 1e, en 2e elftal ingedeeld in de A-categorie.

  In dit geval komt er een bericht in de app of de wedstrijd van jouw team wel doorgaat.

  Spelers en leiders krijgen in deze gevallen geen bericht van ons, omdat ze al bericht hebben.

  Op de website is het wedstrijdprogramma real-time verbonden met de KNVB, wijzigingen door de KNVB zijn daardoor direct zichtbaar.

   

  Afgelasting door v.v. Kollum

  Als het weer slecht lijkt, dan keurt de consul het veld meestal al op vrijdag. Wanneer dan  bekend is dat er wedstrijden uit moeten, dan regelen we dat op vrijdagavond en geven de tegenstander en onze leiders bericht.

  We zetten de afgelasting in Sportlink, ze worden daarmee ook direct zichtbaar in de app en op de website. Vroeg geplande jeugdwedstrijden worden meestal afgelast op vrijdag.

  Op zaterdag keurt de consul de velden tussen 7:00 en 7:30 uur. Als er dan afgelastingen zijn, dan worden de leiders en tegenstanders door een van de wedstrijdsecretarissen gebeld en de wedstrijd gaat uit het programma, waardoor er een bericht in de app verschijnt en het programma op de website wordt aangepast.

  Eventueel wordt er tussen 10:00 en 11:00 opnieuw gekeurd, vooral als het 1e thuis moet spelen.

  Scheidsrechters die door de KNVB zijn aangesteld krijgen bericht van de wedstrijdsecretaris, de verenigingsscheidsrechters worden door de leider geïnformeerd.

   

  Afgelastingen door tegenstanders

  Veel tegenstanders laten vaak direct op de website of de app zien dat een wedstrijd is afgelast.

  Vaak worden wij later gebeld (of niet), het is dus belangrijk om de app in de gaten te houden, omdat deze hierdoor sneller informatie deelt dan via de telefoon. Wij zullen altijd even met onze leiders bellen als wij geïnformeerd worden over een afgelasting, dit om te checken of iedereen het weet en er niet tevergeefs wordt gereisd.

   

  Dringend verzoek

  Afgelastingen worden dus door ons telefonisch aan de leider van het team doorgegeven. De leider informeert de spelers, meestal via een groepsapp.

  Is er geen bericht, dan gaat de wedstrijd dus door.

  Verzoek: Ga niet met ons of met de kantine bellen als je nog niets hebt gehoord. Geen bericht is in dit geval: de wedstrijd gaat door.

  Graag jullie medewerking hierbij.

   

  Namens de wedstrijdsecretarissen

  Hans Wietsma