• Nieuwste corona-regels

17 nov 2021
  • Op deze pagina vindt u de corona-maatregelen zoals deze nu gelden bij onze vereniging.

Onderstaand een aanvulling op enkele zaken:

Publiek

Er mag dus geen publiek aanwezig zijn bij de trainingen en wedstrijden. Dat geldt helaas ook voor ouders en andere familieleden. Hiervoor hebben we een vrijwilliger (herkenbaar aan hesje) aangesteld, die op zaterdag toezicht houdt op deze maatregel. Wij dringen er bij iedereen op aan om de aanwijzingen van deze toezichthouder op te volgen.

Jongste jeugd

De jongste jeugd wordt meestal gebracht en gehaald. Hiervoor geldt nu, opnieuw, dat de kinderen tot het toegangshek kunnen worden gebracht. Daar worden ze dan opgevangen door leiders en vrijwilligers van het team.Na afloop van de wedstrijd kan het kind weer bij het toegangshek worden opgewacht.

Voor het goed laten verlopen van wedstrijden zijn diverse vrijwilligers nodig. De teamleiders moeten er voor zorgen dat er voldoende mensen zijn om de kinderen op te vangen. Regel met de ouders dat een aantal van hen de kinderen opvangt, begeleidt (ook tijdens de wedstrijd) en terugbrengt naar het toegangshek. Voor deze vrijwilligers geldt geen coronatoegangsbewijs.

Vrijwilligers

Bij alle thuiswedstrijden zijn vrijwilligers nodig. Een geblesseerde speler kan prima als assistent-scheidsrechter, verzorger of ballenjongen fungeren.

Bij de thuiswedstrijden van Kollum 1 zijn meer vrijwilligers nodig. Zij worden door het bestuur benaderd om die functie uit te oefenen en zijn dan ook bij de wedstrijd noodzakelijk aanwezig.

Thuiswedstrijden Kollum 1 en 2

De thuiswedstrijden van Kollum 1 en 2 wordt gestreamd en is thuis te bekijken op YouTube. De url hiervoor wordt op de website/facebook/twitter bekend gemaakt.

De wedstrijd is ook in de kantine te bekijken. Hiervoor gelden uiteraard de regels zoals die bijgaand zijn meegestuurd.

Na afloop van de wedstrijden gelden sporters en vrijwilligers als bezoekers en moeten ze de sportaccommodatie, velden en de tribune verlaten.

De kantine en het terras zijn horeca en zijn dan wel open.

Uitwedstrijden

Elke vereniging regelt op eigen wijze de uitvoering van de maatregelen. Bij uitwedstrijden is het dan ook zinvol om even op de website van de vereniging te kijken welke regels er gelden.

Bedenk dat de regels daar anders kunnen zijn dan bij ons. Ga daar dus niet over in discussie, want dat geeft alleen maar ergernis.

Als chauffeur kun je tijdens de uitwedstrijd aanwezig zijn bij de wedstrijd. Spreek met elkaar af dat je zoveel mogelijk gezamenlijk rijdt en regel onderling of in jouw auto mondkapjes moeten worden gedragen als er personen uit meerdere huishoudens in de auto zitten.