• Nieuwe spelers en assistent-trainer voor vv Kollum

    21 jun 2019
  • De selectie van vv Kollum wordt het seizoen 2019/2020, waarin het zal uitkomen in de tweede klasse, uitgebreid met een aantal spelers. Eerder konden we al bekend maken dat Pieter Henstra en Jasper Sietzema overkomen van vv Buitenpost. We kunnen nu melden dat Tom Renkema overkomt van HFC’15 en Sjoerd Mulder van SV ASC’75. Wietse Planting vervangt Berry Nieuwenhuis als assistent-trainer van Ron de Boer.

    De 21-jarige Tom Renkema heeft, op 1 seizoen Cambuur-jeugd na, tot en met de A-junioren bij vv Kollum gespeeld. In verband met de studie sportkunde is hij op kamers gegaan in Groningen en bij HFC’15 gaan voetballen. Door het nodige blessureleed bleef het daar bij enkele invalbeurten in het 1e elftal wat tweede klasse speelde. Tom, die het liefst als vleugelaanvaller speelt, komt nu hij zijn studie heeft afgerond graag terug naar vv Kollum. Een aantal vrienden spelen hier en zijn familie woont hier nog. Tom hoopt een basisplek te veroveren in het jonge en talentvolle 1e elftal van vv Kollum en is van mening dat een doelstelling van alleen handhaving in de tweede klasse niet ambitieus genoeg is.

    De 24-jarige Sjoerd Mulder heeft zijn hele leven gevoetbald bij ASC’75, en vanaf zijn 16e in het eerste elftal. Het laatste jaar heeft Sjoerd niet gevoetbald in verband met een blessure. Nu hij met zijn nieuwe sportschool Fit Now in Kollum is neergestreken is hij enthousiast geworden van de omvang en professionele uitstraling van vv Kollum. Sjoerd verwacht topfit aan de voorbereiding op het seizoen te kunnen beginnen en richt zich op een positie op het middenveld alwaar hij de nodige power kan toevoegen.

    Berry Nieuwenhuis heeft besloten te stoppen als assistent-trainer. Daarop is de 38-jarige Wietse Planting benaderd voor deze functie. Wietse is al vanaf de jeugd actief voor vv Kollum en speelde zo’n 10 seizoenen in het eerste elftal. Na zijn actieve voetbalcarrière was Wietse ook eerder al actief in de staf van het 1e elftal en later ook als jeugdtrainer. Daarnaast is Wietse het langstzittende Club van 100 ?? bestuurslid. Hij heeft er enorm veel zin in om weer met de jongens op het veld te staan. Het assistentschap is een rol om in te groeien, maar door het enthousiasme van de groep en met de steun van Ron de Boer heeft Wietse er alle vertrouwen in dat dit goed komt!