• Kollum 4 herstelt zich van eerste nederlaag van het seizoen, en hoe!

    25 sep 2020
  • De tweede competitiewedstrijd van het seizoen voor Kollum 4 was tegen Trynwalden 3. Doordat er verder rond het tijdstip van 14.30 uur geen thuiswedstrijden waren ingepland mocht Kollum 4 aantreden op het hoofdveld van sportpark Baensein. Het was nog even spannend wie deze wedstrijd de scheidsrechtersfluit zou gaan hanteren, maar het was de heer Marco Schippers de Kollumers uit de brand hielp.

    Kollum begon goed aan de wedstrijd, goed? Nee, dan lieg ik. Kollum begon uitstekend aan de wedstrijd. Het middenveld onder leiding van Romke Bos, welke na enkele jaren weer teruggekeerd is op het oude nest, had de wedstrijd stevig in handen. Het was dan ook de eerder genoemde Romke die de linksvoor Dennis Moesker in de diepte wist te sturen. Dennis wist deze 100% kans dan ook direct te verzilveren en zette de 1-0 op het scorebord. Hierna creëerde Kollum nog enkele kansen, maar een standaard situatie zorgde voor een verdubbeling van de score. Het was Ruben Plantinga die de hoekschop precies op het hoofd van Henco Jan Bijlsma wist te plaatsen. Henco liet deze kans niet onbenut en gaf de keeper het nakijken. Gedurende de eerste helft bleef het spelbeeld gelijk, Kollum veel in het balbezit en op de helft van de tegenstander. Waar het scoren vorige wedstrijden nog wat stroef ging, hadden de mannen van het 4e nu de smaak te pakken. Nog in de eerste helft was het Dennis Moesker die zijn hattrick completeerde door de 3-0 en de 6-0 op het scorebord te zetten. Daar tussenin waren het Romke Bos (4-0) en Ronald Sonneveld (5-0) die het net wisten te vinden. Trynwalden deed nog wel iets terug in de eerste helft, de spits van Trynwalden profiteerde namelijk van een misverstand tussen keeper Frederik Dijkstra en verdediger Henco Jan Bijlsma. Daardoor was de ruststand tussen de Kollumers en de Trynwaldsters 6-1.

    Na rust kwamen er nieuwe gretige krachten in bij vv Kollum, het waren Arjen Bies, Paul Bos en Hans Mertens die Patrick Boorsma, Henco Jan Bijlsma en Jakob Vegter aflosten. Deze drie aanpassingen bleken weinig invloed te hebben op het spelbeeld, Kollum bleef het overwicht houden en wist direct na rust grote kansen te creëren. Onder andere was het Romke Bos die zijn broer Paul Bos op het hoofd bediende, maar Paul wist ongenadig hard de lat te raken. Toch was het weer hattrickheld Dennis Moesker die als eerste na rust het net wist te vinden, zijn 4e van de dag. Waarschijnlijk door al het juichen schoot bij Dennis de kramp in het kuit en hij moest dan ook direct het veld verlaten. Het volgende doelpunt, de 8-1, was wel voor rekening van Paul Bos. Ook leek het er even op dat Paul de 9-1 had gemaakt, maar deze werd buitenspel gegeven door de assistent-scheidsrechter. Het was uiteindelijk Ruben Plantinga die zijn uitstekende middag (3 assists) bekroonde met een doelpunt en alsnog de 9-1 op het scorebord zette. Het laatste wapenfeit kwam van Paul die ietwat gelukkig de bal in de voeten kreeg door een misser van de verdediger van Trynwalden. Eindstand van deze middag kwam hierdoor op 10-1.

    Onder het handjevol toeschouwers bevond zich ook diehard vv Kollum-fan Harm Merkus en deze wist de spelers van Kollum 4 met de lovende woorden toe te spreken: “Ik her nog nooit zo’n mooie wedstried zien!”. Dit compliment steekt Kollum 4 in zijn zak en neemt deze mee naar de wedstrijd van volgende week. Dan staat een uitwedstrijd op programma tegen GSVV 3.