• Kollum 4 ervaart een valse start in de competitie

    15 sep 2020
  • Zaterdagmiddag om half drie te Anjum was het startschot van de competitie voor Kollum 4. Helaas moest Kollum 4 al tijdens de warming-up aanpassingen doen in het basiselftal. Het was Martijn Veenstra die tijdens het warmlopen een listige kuitblessure opliep. Kollum begon weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling, waar Anjum met een tactische 4-4-2 opstelling uit de kleedkamer kwam.

    Doordat de aanval druk wilde zetten naar voren en de verdediging iets bleef hangen, werd het veld lang en kreeg Anjum alle ruimte om te voetballen op het middenveld. De middenvelders van Kollum liepen zich een slag in de rondte en wisten geen grip op het middenveld te krijgen. Het was dan ook een kwestie van tijd dat Anjum al deze ruimte ging benutten en kwam daardoor ook verdiend op 1-0 voorsprong. Kollum wist zelf ook nog wel een aantal keren in balbezit te komen en gevaarlijk te worden. Zo bereikte een lange bal bij Patrick Boorsma en die stoomde het 16 meter gebied binnen, de Anjummer verdediging zag maar een manier om hem te stoppen en Patrick werd onreglementair naar de grond werd gewerkt. Het gevolg hiervan was een strafschop. Waar Kollum in de bekerwedstrijd nog 100% van de strafschoppen benutte, was het tegen Anjum een andere verhaal. Strafschoppenspecialist Hans Mertens wilde de bal hard in het zijnet plaatsen, maar het vizier stond niet helemaal goed afgesteld en de bal ging naast. Hierdoor bleef de stand op 1-0 voor het thuisspelende team. Nog voor rust wist Anjum de voorsprong te verdubbelen, door onhandig balverlies op het middenveld van Kollum kon een van de rappe aanvallers van Anjum op randje buitenspel aan de Kollumer verdediging ontsnappen. De vlag bleef terecht omlaag en deze kans liet Anjum niet liggen. De Kollumer gingen de rust in met een 2-0 achterstand.

    In de rust werd de eerste helft uitvoerig besproken door de Oranjehemden en hier kwam dan ook een aangepaste tactiek uit voort voor de tweede helft. De woorden in de kleedkamer werden in de tweede helft dan ook in daden omgezet en Kollum had zowaar het overwicht. Het creƫren van grote kansen bleef echter uit en Kollum probeerde het tevergeefs met een aantal afstandsschoten. Anjum bleef gevaarlijk in de omschakeling en halverwege de tweede helft wisten zij de wedstrijd in het slot te gooien. Via een block van een Kollum speler kwam de bal terecht bij een Anjummer en deze wist bekeken de bal in het hoekje te schuiven en zorgde voor de 3-0. Kollum bleef het nog wel proberen, maar de verdediging van Anjum stond als een huis. Desalniettemin wist Kollum te scoren uit een hoekschop, de goed genomen hoekschop kwam via het hoofd van Jakob Vegter voor de voeten van Dennis Moesker terecht. Dennis dacht niet na en haalde verwoestend uit, hierdoor werd de 3-1 eindstand bepaald. De volgende wedstrijd speelt Kollum 4 weer op het eigen sportpark, ditmaal tegen VC Trynwalden 3.