• GSVV 3 – Kollum 4

30 sep 2020
  • Zaterdag 26 september stond de wedstrijd GSVV 3 – Kollum 4 op het programma. Het was weer even puzzelen voor de technische staf van Kollum 4, maar Johannes Wiersma van de 35+ maakte de 13-koppige selectie compleet. De wedstrijd tegen GSVV stond onder andere in het teken van de rentree van kersverse vader Berry Nieuwenhuis. Berry stond na een lange tijd weer eens binnen de lijnen, was dan ook zeer gretig en liet zich dan ook zien met een tackle bij zijn allereerste actie. De prima fluitende scheidsrechter R.D. Boersma had Berry direct in de smiezen en Berry wist daarna de rust te bewaren. Het was Kollum 4 die het begin van de wedstrijd voor zijn rekening nam en door goed positiespel de bal goed liet rond gaan. Toch was het na 10 minuten even slordig en werd de organisatie wat zwakker. GSVV hanteerde deze middag voornamelijk de lange bal en probeerde dan ook gevaarlijk te worden door de snelle aanvallers.

De openingstreffer kwam van de voet van Arjen Bies en zette Kollum op het scorebord. Niet veel later was het de opgekomen Henco Jan Bijlsma die op de 16 meter van GSVV twee man het bos instuurde en met een lepe punter ijskoud de 0-2 binnen werkte. Aan het einde van de eerste helft botste fanatisme van enkele Kollum spelers en de mentaliteit van enkele GSVV spelers waardoor de emoties hoog op liepen. Maar scheidsrechter R.D. Boersma greep in en riep beide aanvoerders dan ook bij zich in de rust. Het bericht werd door de aanvoerders goed doorgegeven aan de spelers van beide selecties en de tweede helft begon dan ook weer zoals het hoort. Een voorzet van Patrick Boorsma was een GSVV verdediger te machtig en deze werkte hem achter zijn eigen keeper, 0-3. Even later was het Erwin Riemersma die wel de bal bij een medespeler kreeg en dat was Dennis Moesker, die alweer zijn 6e doelpunt van het seizoen wist te maken. Na een ietwat gelukkige assist scoorde Patrick Boorsma zelf op aangeven van captain Lieuwe Oldersma. Tot slot was het Arjen Bies die niet alleen de opening van de wedstrijd verzorgde, maar ook het slotstuk voor zijn rekening nam door zijn tweede van de middag te maken. Daarmee kwam de eindstand 0-6 op de borden te staan.

Door deze overwinning komt Kollum op 6 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week ontvangen de Kollumers op Sportpark Baensein Broekster Boys 3, die uit de eerste 3 wedstrijden 7 punten wist te behalen.