• Thuiswedstrijden

Algemeen

•     Er geldt voor het hele complex dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden.
    •     Publiek is welkom, maar wordt dringend geadviseerd afstand te houden.
    •     Bij de ingang staat desinfecterende handgel.
    •     De kantine heeft één ingang met een looproute en de uitgang is via het terras.
    •     Wil je in de kantine of op het terras verblijven, dan geldt de verplichting op te zitten aan een tafel.
    •     De tribune is te gebruiken, met inachtneming van de 1,5 meter regel.
    •     Bij thuiswedstrijden van het 1e elftal vindt de koffie/thee verkoop buiten plaats.
    •     Publiek bij wedstrijden van het 1e elftal kan zich registreren. Publiek bij andere wedstrijden is in aantal klein en is snel via de verenigingen te traceren.
    •    De bestuurskamer is alleen open voor: bestuursleden vv Kollum, scheidsrechters en leiders van elftallen/teams

Spelers

Voor spelers geldt:

•     Kom niet naar het sportcomplex bij klachten zoals koorts, verkoudheid, hoesten etc.
    •     In het veld hoeft er geen afstand van 1,5 meter te worden gehouden.
    •     De kleedkamers zijn beschikbaar voor kleden en douchen.
    •     Het bestuur adviseert om in kleine groepen van ca. 6 personen te kleden en te douchen.
    •     Uiteraard kan iedereen zelf besluiten om thuis te kleden en te douchen.
    •     Verder gaan we ervan uit dat iedereen zijn/haar gezonde verstand gebruikt.

Uitwedstrijden

Vervoer bij uitwedstrijden

Volgens de richtlijnen en adviezen van de overheid is het toegestaan om met personen uit meerdere huishoudens in één auto te zitten. In die situatie is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.
    Rijd je alléén of met personen uit hetzelfde huishouden dan is een mondkapje niet nodig. Het is dus niet verplicht om een mondkapje te dragen.
    Wij geven het advies om van te voren onderling te bespreken hoe er gereisd wordt en of een mondkapje moet worden gedragen. Het lijkt ons, dat de chauffeur dit in ieder geval voor zijn/haar auto bepaalt.

Kantines en terrassen

Kantines en terrassen vallen onder de regels van de horeca. Er zijn intussen verenigingen die daarom de kantine en het terras gesloten houden. In enkele gevallen betekent dat ook, dat helemaal geen publiek (ook geen chauffeurs) worden toegelaten tot het complex. Als we dat weten, proberen we dit uiteraard bekend te maken vóór vertrek. Een dringend verzoek: als een vereniging dat zo heeft geregeld, accepteer dat en ga daarover s.v.p. niet in discussie.

Zijn kantine en terras wel open, dan betekent dat volgens de regels: reserveren, op één toegewezen plaats zitten, gezondheidscheck, contactgegevens verstrekken. Of dit overal ook zo gaat gebeuren weten we niet, maar houd er rekening mee dat het kan gebeuren. Je bent verplicht om de regels na te komen, dus ook om gegevens te verstrekken als daarom wordt gevraagd. Raadpleeg vooral ook de website van de vereniging waar je naar toe gaat, daar staan vaak wel de regels op die de vereniging hanteert. In een aantal gevallen kun jij je registreren via een QR-code.

Contactgegevens spelers, trainers en leiders

De spelers, de trainers en de leiders hoeven volgens informatie van de KNVB geen contactgegevens te verstrekken. Die gegevens zijn via het digitaal wedstrijdformulier nl. bekend.

In principe kunnen aan alle spelende leden trainingen worden aangeboden.
    Daarbij gelden de algemene regels:

•    Blijf thuis als je klachten hebt (hoesten, niezen, snotterig, verkouden, ook bij lichte klachten).
    •    Houd buiten het sporten 1,5 meter afstand als je 18 jaar of ouder bent.
    •    Maak gebruik van de desinfecterende handgel bij de ingang van het sportcomplex, zowel bij het komen als bij het verlaten van het terrein.
    •    Laat je testen bij klachten.
    •    Houd je aan eventueel opgelegde quarantaine regels.

Aanvullende regels v.v. Kollum

• De kleedkamers kunnen gebruikt worden. Uiteraard kun je er zelf voor kiezen dat je thuis kleedt en doucht.
    • Kom zoveel mogelijk alleen of in een klein groepje naar de training.
    • Ouders kunnen bij de training aanwezig zijn, maar houden zowel tegenover de spelers als andere toeschouwers 1,5 meter afstand.
    • De route naar de trainingsvelden gaat via de hoofdingang, waar de desinfecterende handgel staat.
    • Het is niet toegestaan om via de route richting de korfbalvereniging naar het trainingsveld te gaan, je mist dan de handgel.
    • Trainers houden 1,5 meter afstand tot de spelers.
    • Na afloop van de training ga je zo snel mogelijk naar huis.
    • De kantine is alleen op donderdagavond geopend, uiteraard onder de geldende regels.

Wij zijn geen politieagenten en gaan dus ook niet staan te controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Bij uitwassen grijpen we in, maar het is toch onze gezamenlijke verantwoordelijkheid, dat er geen besmettingen bij komen.

Materialen

Alle materialen worden vóór aanvang van de training door de trainer op het veld gezet.
    Alleen de trainer haalt materialen uit de opslagruimte en zet deze later ook weer terug.
    Indien meerdere groepen op een dag trainen, dan blijven de materialen, met uitzondering van de ballen, op het trainingsveld. De trainer die de laatste training van de dag verzorgt, ruimt de materialen op en sluit de opslagruimte af.