• 2e dag Torremolinos

  11 jan 2020
 • Na de actieve/sportieve dag van gister en een uitmuntend diner werd de dag op een aantal balkonnetjes geëvalueerd onder het genot van de nodige drankjes terwijl de technische staf de wedstrijdbespreking die vanochtend om 11.30 uur gepland stond voorbereidde. Daarna werden de taxi’s besteld om het grootste deel van de groep naar Marbella te brengen. Het bleek geen onaardige stad te zijn om een vrijdagavond in januari door te brengen. De thuisblijvers hebben diepgaande gesprekken gevoerd onder het genot van een glaasje bubbels en/of een blikje bier. Gezelligheid kent geen tijd en dat bleek vanochtend toen er wel heel weinig deelnemers aan het ontbijt waren. Maar zoals de trainer in de wedstrijdbespreking waar wel iedereen bij aanwezig was zei: ‘s Avonds een vent dan ook ‘s morgens een vent! 

  Het was Sygrid opgevallen dat het vrij rustig was tijdens het ontbijt, dus ze had uiteraard wat extra broodjes en flesjes water bij de supermarkt om de hoek gescoord. Want niemand hoefde met een lege maag te voetballen. Om 12.00 uur vertrokken we met zijn allen weer naar het trainingscomplex waar om 13.00 uur de oefenwedstrijd tegen HC’03 gepland stond.  Deze ploeg uit Drempt (Gelderland) speelt in de 3e klasse zondag en oogde bij de warming-up iets fitter dan de oranjehemden. De wedstrijd stond onder leiding van een Spaans arbitraal trio. In de eerste helft startten voor Kollum Gerard, Joop, Marc, Auke, Wiebe, Pieter, Randy, Jasper, Danny, Robert en Sjoerd. 

  Na wat aftasten aan beide kanten moest na 6 minuten de eerste wissel aan kollum-zijde al worden doorgevoerd nadat Marc door een botsing met een tegenstander een knie-blessure opliep. 

  Het tempo in de wedstrijd lag niet hoog, maar het was ook warm op het kunstgras. Kollum liet de bal wat makkelijker rondgaan dan de tegenstander maar toch waren de eerste kansen voor HC’03. 

  Na 23 minuten kwam Kollum op voorsprong door een mooie voorzet van Robert die door Gerard met zijn nog bonzende hoofd werd binnengekopt. Op dat moment een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. In het laatste deel van de eerste helft lieten de Kollumers het echter volledig lopen waardoor de tegenstander met een 3-1 voorsprong kon rusten. In de tweede helft mochten Jente, Danny, Sander, Ruben, Johan, Arne, Tom, Roman, Thieme, Marinus en Yannick beginnen. Hoewel er geen doelpunten geproduceerd werden was het voetbal de tweede helft beter dan in de eerste helft. Kollum had eigenlijk steeds het overwicht. Een ongelukkige botsing van Sjoerd met een tegenstander in het strafschopgebied leverde een penalty tegen op. Deze werd in eerste instantie goed gekeerd door de roek die was ingevallen voor Jente, maar in tweede instantie toch nog binnengeschoten. Het bracht de eindstand op 4-1. Hoewel een aantal zaken wel duidelijk zijn geworden was achteraf de conclusie dat aan de eindstand niet al te veel waarde moet worden gehecht. 

  Na afloop bracht de bus ons weer bij het hotel waar de lunch klaarstond. Na het eten had iedereen even tijd voor zichzelf tot aan het avondeten rond 19.30 uur. Onder het eten zijn de plannen gesmeed voor de rest van de avond/nacht. We hebben het nog steeds fantastisch naar ons zin!! Moarn mar wer even ien het waar sjen!!