• 1e selectie van VV Kollum beleeft (als team) intense dagen op Torremolinos!

  18 jan 2022
 • Donderdag:

  Na 2 jaar zet Kollum opnieuw voet op Spaanse bodem. Na veel (extra door corona) voorbereidend werk door onze persoonlijke reisadviseur Sieds van der Veen was het dan eindelijk zover! Donderdagochtend 6 januari om 07:00 uur vertrok de bus (gesponsord door LeaseSwap) met 22 spelers, stafleden en sponsoren richting Schiphol voor het trainingskamp.

  Na het inchecken in ons hotel kon iedereen direct aanschuiven voor een diner om vervolgens het hotel en de omgeving nog even goed te verkennen. Na een gezellige 1e nacht, die voor velen begon op het balkon van room 219 eindigde het grootste deel in het centrum van Torremolinos om ook daar even uit te zoeken wat ook alweer de “place te be” is voor de komende nachten (ze zijn geslaagd).

  Vrijdag:

  Om 09:00 uur meldde iedereen zich voor een uitgebreid ontbijt; een goede bodem voor de 1e training op het prachtige complex van Polderportivo Belalmadena.

  Training in de zon (20 graden):

  Op het programma stonden vele positie spellen met omschakelmomenten en afrondvormen (in duo’s die het tegen elkaar opnamen). Prachtige oefeningen (door coach Alex van der Veen van Veens Voetbal Academie) die goed en vol energie uitgevoerd werden door de spelers. Het was genieten op het trainingsveld maar ook zeker van de omgeving (tussen de rotsen) en het uitzicht. De sponsoren en “geblesseerde” spelers konden de training prachtig volgen vanaf een terras op hoogte.

  Het restant van de dag was naar eigen invulling maar iedereen wist elkaar weer prima te vinden op het dakterras van het hotel aan het strand. Goede gesprekken en veel gelach tot diep in de nacht…

  Zaterdag:

  Herdenking Pieter Greidanus

  's Ochtends werd er gezamenlijk stil gestaan bij het overlijden van onze clubheld en vriend Pieter Greidanus. Middels een beamer in een door onze reisleider, in samenwerking met voetbalreizen.com, speciaal gereserveerde ruimte werd de dienst bekeken, soms met een lach en soms met een traan maar wel als team. Op locatie van de uitvaart waren namens de selectie enkele (oud 1e) spelers en onze teamleider: Tim Brandsma die nog een prachtig laatste woord voor Pieter had. De selectie had zelf de woensdag voor vertrek al afscheid van Pieter genomen op zijn kamer aan de Eskesstraat.

  Strandloop (3km) en Voetvolley

  Middels 3 checkpoints werd er een strandloop gedaan. Pittig: Op het zandstrand en met 20 graden na een vrije korte nacht maar goed: Er moest wel arbeid geleverd worden om als selectie fitter terug te komen! De beste tijd werd neergezet door Johan Schat met als runnerup Aaron Boekhout. Een aantal jongens spaarde zich want waar iedereen naar uitkeek en alles voor wilde geven was natuurlijk het voetvolley toernooi met als regel dat de winnaars de ballen de zee in mogen trappen en de verliezers deze weer op moeten halen! Net als de vorige keer spatte het fanatisme er vanaf en werd er gestreden voor iedere bal!! Prachtig: Met voetbalvrienden, in de zon, op het strand, direct naast het hotel. Mooier kan bijna niet: Dit is teambuiding!! Winnaars: Romke Bos, Benjamin Zondervan, Thieme Brandsma en Alex van der Veen. Verliezers en dus de zee in: Arne Jan de Boer, Berry Broersma, Marco Schippers en Marc Wijma.

  Zondag:

  Zaterdagavond werden we op de hoogte gebracht dat de wedstrijd van zondag niet door zou gaan door (team en veld)omstandigheden. Jammer maar helaas werd echt gedacht dus dan maar iets langer van het nachtleven genieten. Dit hebben we geweten, door onjuiste communicatie werd er uiteindelijk zondagochtend rond 11 uur contact gelegd door de tegenstander: Ze wilden en konden wel voetballen!! Ze waren zelfs met de 1e en 2e selectie (zo’n 40 man) op trainingskamp en konden zeker wel een team op de been brengen + het veld was wel bespeelbaar want ze trainden daar vooraf op met een deel van de selectie. Het was dus helemaal niet de bedoeling dat de wedstrijd niet door zou gaan dus toen moest er snel geschakeld worden! 2 uren later, met de overgebleven 12 man tegen 40 werd er tegen de verwachting in nog een hele aardige wedstrijd op de mat gelegd, echter helaas die laatste uurtjes in het nachtleven deden ons de das om: 4 opgelegde kansen (3x 1 op 1 en 1x voor open doel op de paal en een rebound die naast geschoten werd) leverden geen doelpunt op. De tegenstander schoot wel 2 keer raak (hadden ook meer kunnen zijn maar Berry Broersma keepte de wedstrijd van zijn leven) waardoor de 1e overwinning op Spaanse bodem nog geen feit is en tot op heden alleen Gerard van Zonneveld (2020) nog maar heeft mogen scoren middels een klutsgoal met het hoofd. 

  We hebben nu dus al een mooi doel voor het volgende trainingskamp: Minimaal 1x scoren en winnen. 

  Maandag:

  Ontbijten, nagenieten/napraten en uitchecken! Terug naar ons mooie Kollum. 

  Sponsoren:

  VADEKO PREFEAB, LADDERS EN ROLSTEIGERS, SWEETLIVINGSHOP.nl, ENERGIETALENT, LEASESWAP, FIT-NOW en VISHANDEL LOUW SPIJKERMAN: 

  BEDANKT NAMENS de 1e Selectie van VV KOLLUM.