• 11-06-18 | Aventoer voor de JO-13, gesponsord door de Club van Honderd

  29 okt 2018
 • Vrijdag 8 juni had de jeugdcommissie voor de JO13-1, 2 en 3 een uitje georganiseerd naar Aventoer in Burgum. Hier kon maar raak geklommen worden.

  Rond 17 uur was het vertrek vanaf parkeerterrein van VV-Kollum.

  Verscheidene moeders waren bereid om de jeugd richting het klimpark te brengen. Ook Johannes ging mee. Namens de jeugdcommissie gingen Durkje en Sandra mee.

  Al aangekomen schrokken sommige kinderen wel even, want het was wel heel hoog en tja als je dan ook nog hoogtevrees blijkt te hebben……

  Na indeling in 2 groepen, kreeg de eerste groep al snel instructies. Dit waren heel veel dingen om te onthouden, maar in de praktijk viel het gelukkig reuze mee en zaten alle jongens al snel aan de lijnen gekoppeld.

  Helaas moest 1 route afgezet worden, omdat er in een ton een wespennest bleek te zitten. Olke was de ongelukkige en had een beet gekregen….

  De meeste jongens zijn wel dik 2 uur aan het klimmen geweest. Anton ging als een speer en zat al heel snel op de tokkelbaan om daar vervolgens 7 rondes langs te maken!!!

  De tweede groep kreeg ná patat, limonade en een snack ook instructies en mocht na oefenen op de instructiebaan ook het klimpark verder in. Een aantal dacht het niet te durven, maar kwam uiteindelijk toch ook bij de tokkelbaan. Top jongens!!

  De eerste groep ging er rond 20 uur uit en had toen uiteraard wel zin in patat. Zij zaten een stuk relaxter en voldaan dan de groep die eerst ging eten. Zij waren namelijk zomaar klaar en konden niet wachten om te gaan klimmen.

  Het was een heel geslaagd uitje met heel tevreden kinderen. Dankzij de Club van Honderd een fantastische avond. Bedankt namens ouders en kinderen!!

   

  Jeugdcommissie